top of page
Søk
  • Sindre Lende

FotoBIM gir full oversikt i prosjektet

Du sparer tid og penger, tar raskere beslutninger – og får bedre kontroll i dokken, på byggeplassen eller anleggsområdet med fotokopiene fra FotoBIM. Bli med til Myklebust Verft! Av Frode Sandal, Solv AS FotoBIM gjør jobben enklere for oss, for kunden og for våre leverandører. Ingeniørene bruker fotokopiene i planleggingen, samarbeidspartnere bruker dem i prising, og vi bruker dem stort sett i alle møter, forklarer Per Gunnar Hauge, prosjektleder for ombygging av MS Richard With ved Myklebust Verft i Gursken. Til våren kommer skipet, som er oppkalt etter Hurtigrutens grunnlegger med samme navn, inn for ombygging. Forarbeidet er endret betydelig som følge av tjenestene levert av FotoBIM fra Flekkefjord.


Hurtigruten MS Richard With til kai i Bergen. Foto: FotoBIM.


Enklere, billigere og mer presist Tidligere har prising og planlegging av arbeid skjedd dels ut fra tegninger, dels ut fra fysiske besøk i skipet. Begge deler er viktig i dag, men fotokopiene har gjort jobben enklere – og rimeligere – ifølge prosjektleder Hauge. Du kan gå rundt i båten digitalt. Du ser detaljer og avstander, du får en mye klarere oppfatning av hvordan verden er. Verktøyet gjør at du bokstavelig talt kan gå inn i båten når du vil, ikke bare når båten ligger til kai. FotoBIM er et glimrende hjelpemiddel for alle involverte og gir store besparelser, spesielt i forprosjekter, sier Hauge. Fra byggebransjen til skip


Fotokopiene som brukes på Myklebust Verft, ble filmet i løpet av en halv dag mens MS Richard With lå til kai i Bergen. Metoden har mange bruksområder, slik som: · Ombygging (Før planlegging, prising og prosjektering) · Klassing (Før planlegging, prising og prosjektering) · Resirkulering (F.eks. bilder av deler som kan selges) · Salg (Digital visning) Folka i FotoBIM har bakgrunn fra bygg og anlegg og fra teknologibransjen. Verktøyet er utviklet for å gi så eksakte bilder som mulig av et gitt område, kombinert med verktøy for oppfølging og prosjektstyring. Til dokumentasjon Bildene brukes til prising og planlegging av jobber, som ved Myklebust Verft, og brukes til dokumentasjon underveis i byggeprosjekter. -FotoBIM gjør at du kan spare tid, penger og miljø ved at du har full kontroll over det aktuelle området du skal utvikle, uten at du trenger være fysisk til stede. FotoBIM gjør det enkelt å involvere forskjellige fag raskt og effektivt – og du dokumenterer alt utført arbeid. Vi har lang erfaring fra byggebransjen, får svært gode tilbakemeldinger – og utvider nå satsingen mot skipsbransjen. Det er utrolig stas å få så gode tilbakemeldinger som vi gjør fra Myklebust verft, sier Jahn Ove H. Tønnessen, en av gründerne av FotoBIM. FotoBIM er målbedrift i Lister Nyskaping, og har blant annet bidratt med nettverk og søknad til Innovasjon Norge. Lurer din bedrift på hva det innebærer og være målbedrift og ønsker en uforpliktende samtale? Ta kontakt med oss i Lister Nyskaping.


https://www.listernyskaping.no/det-skjer-i-lister/fotobim-gir-full-oversikt-i-prosjektet


69 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Innlegg: Blog2_Post
bottom of page